نیاز جدی صنایع فولاد کشور در تامین مواد اولیه

ساخت وبلاگ
صنایع فولاد

نشست چالش‌های خصوصی سازی معادن در ایران با شرکت پنج چهره شناخته شده از فعالان معدن و صنایع فولاد کشور و به میزبانی پایگاه خبری ایراسین برگزار شد. در ادامه این خبر از مجله هزاره به موضوعات اشاره شده در این میز گرد بیشتر می پردازیم. پس با ما در ادامه همراه شوید.

نیاز صنایع فولاد مبارکه به برگزاری مناقصات و مزایدات و تامین مواد اولیه

در این نشست، محمد حسن عرفانیان، مجری طرح فولاد مبارکه با اشاره به اصل ۴۴ قانون اساسی گفت: چالش تامین مواد اولیه در صنایع فولاد مبارکه همواره وجود داشته و با وجود آنکه شرکت‌های معدنی خصوصی شدند؛ اما بعد از آن هم سهمیه خاصی برای فولاد مبارکه تامین نشد. در ارتباط با واگذاری معادن نیز اهلیت بسیار اهمیت دارد ولی در خیلی از واحدها این موضوع اتفاق نمی‌افتد و یا در برخی از اوقات اطلاعات نادرستی داده می‌شود.  برای مثال در برخی از مواقع پس از بازگشایی پاکت‌های قیمت گذاری در مزایده معدن به منظور خصوصی سازی خریدار خواستار مذاکره است.

بهرام شکوری، رئیس انجمن مس ایران و فعال اقتصادی در حوزه معدن نیز با اشاره به مناقصات در حوزه صنایع فولاد اذعان داشت: بسیاری از بهره برداران با تعهد ۹۵ درصد قیمت سنگ آهن در مناقصات صنایع فولاد شرکت می‌کنند. از  گذشته تا به امروز همواره یک کف و یک سقف در نظر گرفته می‌شد و در این بازه رقابت میان مناقصه گران انجام می‌شد. زمانی که عدد ۹۵ درصد اعلام می‌شود باید بدانید که رسیدن به این اعداد عملی نیست.

مناقصه فولاد

ناتوانی در اجرای مزایدات در حوزه صنایع فولاد

سید مصطفی فقری، مدیر استخراج مواد معدنی شرکت فولاد مبارکه در این نشست از نقش ضعیف حاکمیت در ورود به منطقه سیستان و بلوچستان گفت و اضافه کرد: ما در این منطقه رفت و آمدهایی داشتیم اما رفتارهای قومی و قبیله‌ای در این محدوده بسیار است و برای سرمایه گذاران و اجرای مناقصات و مزایدات امنیت خوبی وجود ندارد.

وی همچنین افزود: هزینه‌های پیشنهادی خرید معادن نیز بسیار بالا است و اشخاص درخواست حق دارند. حقوق دولتی در این منطقه در مسیر خود حرکت نکرده و محرومیت در این منطقه با شرایط فعلی ادامه خواهد داشت.

موضوع دیگری بحث عدم توازن است. فقری اضافه کرد: شرکت‌های معدنی از یک جایی به سمت فولاد رفتند  و سازنده فولاد شدند. فولاد مبارکه نیز در این زمینه فعال بود و شرکت هایی دیگر به این سمت حرکت کرده و منجر به راه اندازی گل گهر، چادرملو توسط بچه‌های فولاد مبارکه شد. موضوع فنی این شرکت ها نیز توسط فولاد مبارکه پشتیبانی می‌شود.

وی ادامه داد: در کرمان برای مزایدات در حوزه صنایع فولاد محدوده‌ هایی وجود دارد و به همین دلیل هم نمی‌ توان میزان بار را در این دست مناطق ارزیابی کرد. به دلیل نبود اطلاعات در این زمینه تنها افراد خاصی نیز این بخش را در دست دارند.

محمدحسن عرفانیان در پایان این نشست با اشاره به پیشران بودن فولاد مبارکه ادامه داد: تاریخچه اولیه فولاد مبارکه نشان می‌ دهد که این شرکت در سال ۱۳۶۳ طرح ملی فولاد را مطرح کرده است تا رفاه به شکلی برابر در کشور توزیع شود. بنابراین پیشران بودن به معنای آن است که بتوانیم اولین ها را رقم بزنیم و به همین دلیل هم فولاد مبارکه پیشران است. بنابراین باید از ظرفیت موجود برای استفاده از دانش نیروها در آن استفاده کرد تا به سمت دانش محور بودن پیش برود.

پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های صنایع فولاد» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.

ارتباط گستران هزاره...
ما را در سایت ارتباط گستران هزاره دنبال می کنید

برچسب : صنایع فولاد, مزایده, مناقصات دولتی, مناقصه, مناقصه معدن, هزاره, نویسنده : هزاره ertebatgostaran بازدید : 262 تاريخ : يکشنبه 22 خرداد 1401 ساعت: 16:51