طرح های انتقال آب به چه مرحله ای رسیده است؟

ساخت وبلاگ
طرح های انتقال آب به چه مرحله ای رسیده است؟

تعیین تکلیف پروژه های انتقال آب یکی از برنامه های وزارت نیرو است که در این زمینه نیز فعالیت هایی انجام شده است و برخی پروژه ها نیز در این زمینه آغاز به کار کرده است. این موضوع با روی کار آمدن دولت سیزدهم به شدت در حال پیگیری است. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه شوید.

 وضعیت پروژه های انتقال آب در دولت سیزدهم

موضوع انتقال آب از دریاها به مناطق کویری کشور مدت ها است که مطرح شده است و طرح انتقال آب از دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان به مرکز کشور طرح شده است که این طرح مخالفان و موافقان خود را دارد. دولت سیزدهم اما این موضوع را برای انتقال از خلیج فارس، با جدیت زیادی پیگیری می کند.

سخنگوی صنعت آب کشور نیز در ارتباط با آخرین اقدامات انجام شده برای انتقال آب اظهار داشته است: در خلیج فارس و عمان فاز مطالعاتی این پروژه آغاز شده است و چند منطقه را نیز لکه گذاری کرده ایم. در بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان این مطالعات در حال انجام است و مهندسی ارزش صورت می‌گیرد.

فیروز قاسم زاده اضافه کرد: انتقال آب از دریای عمان به کرمان، اصفهان، هرمزگان و یزد در فاز ۱ به گل گهر اجرا شده است و در حال بهره برداری است. در منطقه سیستان و بلوچستان هم یک طرح مطالعه شده که در قسمت خط انتقال در چابهار و خراسان جنوبی در حال انجام است. قرار است این انتقال برای صنایع و  شرب انجام شود.

قاسم زاده در ارتباط با انتقال آب از دریای خزر ضمن اشاره به اینکه این طرح در حال بررسی و جمع بندی است تصریح کرد: در حال حاضر با محیط زیست و امور جنگل ها در حال تعیین تکلیف هستیم تا این طرح را به اجرا برسانیم.

انتقادات به طرح انتقال آب

این طرح مدت ها است که با انتقادات کارشناسان روبرو است. داریوش مختاری کارشناس ارشد مدیریت منابع آب در این ارتباط معتقد است: پروژه‌ های انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی چنان شتابان در دستور کار قرار گرفته‌ است که انگار مانند سد سازی های بی هدف حتی فرصت لازم برای انجام مطالعات جامع و سنجش درست ابعاد زیست محیطی و آثار باز توزیعی درآمدی آن‌ها فراهم نیست.

مختاری افزود: بررسی های اقتصادی این پروژه ها نشان می دهد که هزینه هر کیلومتر خط انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی برابر ۸۶ میلیارد تومان برآورد شده است که مبلغ بسیار زیادی است. سنجه دیگر، قیمت تمام ‌شده هر مترمکعب آب است. برای این منظور، ابتدا ارزش آینده سرمایه‌گذاری پروژه در پایان دوره ساخت (سال پنجم) برابر ۳۵۰ هزار و ۸۵۸ میلیارد تومان محاسبه شده است. در این محاسبات هیچ نوع پیامد زیست محیطی پروژه محاسبه و در نظر گرفته نشده است، که قاعدتا از درآمدهای پروژه کاسته و یا اینکه به هزینه‌های پروژه اضافه می شود.

پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید «مناقصه های مشاوره منابع طبیعی، محیط زیست» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.

ارتباط گستران هزاره...
ما را در سایت ارتباط گستران هزاره دنبال می کنید

برچسب : پیمانکاری آب و فاضلاب , خلیج فارس , مزایده , مناقصات دولتی , مناقصه , هزاره, نویسنده : هزاره ertebatgostaran بازدید : 205 تاريخ : چهارشنبه 8 تير 1401 ساعت: 16:39