پیمانکاری تاسیسات و روند مناقصات آن به چه صورت است ؟

ساخت وبلاگ
پیمانکاری تاسیسات

پیمانکاری تاسیسات شامل پیمانکار تاسیسات برق، پیمانکار و مجری تاسیسات مکانیکی در یک ساختمان می‌شود. تاسیسات مکانیکی شامل طراحی و پیاده سازی انواع تاسیسات در یک ساختمان مانند موتورخانه، سیستم‌های مرکزی گرمایش و سرمایش هوشمند ساختمان، سیستم‌های گرمایش از کف، برج‌های خنک کننده، اسپیلت و غیره   است که توسط مهندسین و پیمانکارانی که کار تاسیسات مکانیکی ساختمان را انجام می‌دهند؛ تایید می‌شود. در یک دسته بندی کلی تاسیسات مکانیکی به ۹ مورد تاسیسات گرمایشی و سرمایشی، تاسیسات بهداشتی / آب و فاضلاب، تاسیسات گاز رسانی، تاسیسات استخر، تاسیسات آتش نشانی، تاسیسات و تهویه بیمارستان‌ها، تاسیسات سیستم‌های بخار، تاسیسات پله برقی و آسانسور و تاسیسات آبنما و فواره  تقسیم می‌شود.

در پیمانکاری تاسیسات، تاسیسات برق هم شامل سیستم  برق رسانی به تمام سازه و طراحی‌های خاص مربوط به سیم کشی و سیستم‌های خاص برقی در یک ساختمان می‌شود. طراحی و پیاده سازی انواع تاسیسات در یک سازه نیازمند دقت و ظرافت بسیاری است و به همین دلیل هم با محاسبات دقیق و بر اساس استانداردهای تعیین شده صورت می‌گیرد. در صورت رعایت نشدن این استانداردها احتمال مشکلاتی در آینده وجود دارد. ما در ادامه این مقاله از مجله هزاره به بررسی انواع پیمانکاری تاسیسات ساختمان و روند مناقصات آنها می‌پردازیم. با ما همراه شوید.

انواع پیمانکاری تاسیسات ساختمانی

تاسیسات ساختمان در دو بخش صنعتی و ساختمانی صورت می‌گیرد. برای مثال در تاسیسات مکانیکی بخش صنعتی مواردی مانند اجرای سیستم تصفیه آب و فاضلاب، سیستم آتش نشانی و غیره وجود دارد و در بخش ساختمانی مواردی همچون فاضلاب و آب رسانی، سیستم تهویه مطبوع که شامل انواع سیستم‌های سرمایشی، گرمایشی، دریچه‌های هوا و اگزاست و انواع تاسیسات استخر مطرح است.

در اجرای انواع سازه، اجرای تاسیسات آنها بر عهده پیمانکار تاسیسات مکانیکی و یا الکتریکی است. برخی از پیمانکاران در هر دو این زمینه فعالیت می‌کنند و برخی نیز تنها در یک زمینه تخصص دارند. به همین دلیل نیاز به عقد قراردادهای مجزا وجود دارد.

مناقصه پیمانکاری تاسیسات

روند مناقصات پیمانکاری تاسیسات

در هر پروژه‌ای، کارفرمایان با برگزاری انواع مناقصات در زمینه اجرای تاسیسات مکانیکی و الکتریکی می‌توانند پیمانکار مورد نظر خود را که ویژگی و شرایط مد نظر آنها را داشته باشد انتخاب کنند. به همین منظور  در پیمانکاری تاسیسات نیز، کارفرما موضوع یک پروژه را اعلام می‌کند و ضوابط و شرایط شرکت در این مناقصات را نیز ارائه می‌کند. در این صورت پیمانکاران تاسیساتی که دارای شرایط مذکور هستند می‌توانند با در نظر گرفتن تجربه و مهارت خود در این زمینه و پس از مطالعه موضوع پروژه، پیشنهادات فنی و مالی خود را برای اجرای کار به کارفرما و در مدت زمان اعلام شده؛ ارائه کنند.

پس از سپری شدن این مرحله از فرایند مناقصه، کارفرما پیشنهادات ارسال شده را به صورت دقیق بررسی و مطالعه می‌کند و با توجه به قیمت و خدمات اعلام شده از سوی مناقصه گران و با در نظر گرفتن شرایط فنی و اجرایی پروژه، آن پیمانکاری را که برای اجرای پروژه گزینه مناسب‌تر است و قیمت پایین‌تری را اعلام کرده است برنده مناقصه اعلام می‌کند. پس از انتخاب پیمانکار هم موارد مهم در ارتباط با اجرای پروژه بررسی شده و قرارداد پیمانکاری ما بین کارفرما و برنده مناقصه منعقد می‌شود.

پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید «مناقصه های پیمانکاری» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.

ارتباط گستران هزاره...
ما را در سایت ارتباط گستران هزاره دنبال می کنید

برچسب : پیمانکار تاسیسات, تاسیسات برق, تاسیسات مکانیکی, مناقصه, مناقصه تاسیسات, نویسنده : هزاره ertebatgostaran بازدید : 423 تاريخ : يکشنبه 28 فروردين 1401 ساعت: 18:05